Uw filters

A fish named Fred swimming for a better planet!

Duurzaamheid is een van de belangrijkste parameters van onze bedrijfsstrategie. 
A fish named Fred versterkt het gevoel om zich als een vis in het water te voelen als het gaat om duurzaamheid.

De wereld waarin wij leven kan heeft alleen toekomst als we duurzame fashion productie verder integreren in ons bedrijfsproces. Wij verplichten ons daar een bijdrage aan te leveren, zodat onze Fred altijd in schoon water kan blijven rond zwemmen.

Hoe dan?
A fish named Fred doet dit onder meer door hergebruik van gedragen kleding.
En uiteraard door het gebruik maken van duurzame materialen zoals gecertificeerde bio-katoen.
Ook blends waarbij bio-katoen vermengd wordt met polyester garens, die gemaakt worden van upcycled polyesters (van bijv. plastic flessen).
A fish named Fred produceert bij gecertificeerde fabrieken met de hoogste standaarden.

A fish named Fred ondersteunde in 2018 The Plastic Soup Foundation met een donatie.
Dit jaar supporten we The World Fish Migration Day door een speciaal t-shirt te verkopen, waarvan een deel van de opbrengst naar deze foundation gaat.
De WFMD geeft voorlichting over het feit dat hele vispopulaties met uitsterven bedreigd worden en door aanleg van dammen, het doorzwemmen naar plekken waar ze hun eieren leggen onmogelijk wordt.

Een ander onderdeel van ons duurzaamheid beleid is het doneren van shirts aan Van Hulley.
Vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt maken hier boxershorts van.
Momenteel werken we aan een project waarbij van gebruikte A fish named Fred kleding, tassen gemaakt worden. Hierdoor krijgt deze gebruikte kleding een nieuw leven. Minder bedeelde arbeidskrachten in Nederland maken we verantwoordelijk voor de productie van de tassen en zien zo hun eigenwaarde weer groeien.

Ook worden er momenteel truien, polo’s en sweats geproduceerd die gemaakt zijn van bio-katoen. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling om steeds duurzamer te produceren. Vanaf komende zomer (Spring 2020 collectie) zal ons jersey & knitwear pakket volledig gemaakt zijn van uiterst hoogwaardige 100% certified organic cotton.
De producten worden verpakt in polybags,gemaakt van gerecycled materiaal. Dit is een belangrijke stap, maar het vinden van nog betere alternatieven is een van onze prioriteiten.
Zo blijft A fish named Fred zich ontwikkelen en bijdragen aan een leefbare wereld.

Hoe duurzaam is die productie eigenlijk?
Momenteel produceren wij in drie verschillende landen: Turkije, China en India.
Turkije en China zijn bezig met BSCI (Business Social Compliance Initiative).
BSCI is een sociale en productionele standaard dat productie bedrijven verplicht volgens voorgeschreven voorwaarden te produceren, dit zowel m.b.t. de arbeidsomstandigheden alsmede het integrale productie proces.

Momenteel voldoet 80% van onze fabrikanten aan de BSCI eisen.
Een van onze producenten in India werkt volgens de SA 8000 certificering,
de hoogst mogelijke standaard.
Het proces om dit niveau te bereiken duurt jaren.

Het jersey & knitwear pakket van onze zomercollectie 2020 zal gemaakt zijn van 100% organic cotton. Het produceren van de “raw fabrics” en de confectie is volledig transparant en gecertificeerd. De ververij gebruikt de hoogst gekwalificeerde bio verf-bleek materialen en druk inkt, alle GOTS gecertificeerd. Het afvalwater/ de afvalstoffen worden door gecertificeerde bedrijven verwerkt voor hergebruik.

Wat zijn de arbeidsomstandigheden?
A fish named Fred werkt samen met fabrieken, die aan de hoogst gestelde arbeidsvoorwaarden voldoen. Denk hierbij aan: loon, ziektekosten, verzekeringen, pensioen, maaltijden, medische zorg maar ook een maximaal aantal overuren per week. Dit wordt allemaal streng gecontroleerd.

Onze certificaten
De duurzame artikelen die AFNF in de collectie hebben de volgende certificaten:

SA8000:
Voor social- en technical compliance.

GOTS:
Global Organic Textile Standard, een wereldwijde textiel verwerkingsstandaard voor organische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria.
Alle certificeringen van gehele textielketen wordt minimaal 4 keer per jaar door onafhankelijke organisaties ter plekke gecontroleerd.
GOTS geeft bijvoorbeeld aan welke chemicaliën gebruikt mogen worden voor het verwerken van gecertificeerde bio-katoen garens en/of stoffen.
De maximaal toegestane waarde van bestanddelen van verf-, bleek – en print chemicaliën worden minutieus voorgeschreven.
Vanaf 1 januari 2020 gaat GOTS 6.0 in met nog strengere voorwaarden.

Detox:
Deze certificering richt zich op het opvangen en het verwerken van het afval ná het proces.


A fish named Fred voelt zich hiermee uiteraard als een vis in het water en we hengelen vrolijk door naar verdere ontwikkelingen op dit gebied. Zo zullen materiaal innovaties gebaseerd op duurzaamheid principes erg belangrijk zijn de komende tijd.
Wij gaan de uitdaging aan om innovatieve technieken te ontwikkelen in nieuwe duurzame materialen, zonder verlies de broodnodige creativiteit!

Bij A fish named Fred gaat duurzame verantwoordelijkheid verder en we maken dit volledig transparant. En we vinden het uiteraard belangrijk om deze verantwoordelijkheid met u als klant te delen.
iDeal Mastercard Maestro Visa PayPal Mistercash Sofort

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent.